Lyon pobijedio Marseille i plasirao se u polufinale Kupa Francuske

Aouar postigao jedini gol

Lyon pobijedio Marseille i plasirao se u polufinale Kupa Francuske

E. Čaušević

Fudbaleri Lyona večeras su pred svojim navijačima pobijedili Marseille sa 1:0 u meču četvrtfinala Kupa Francuske.

Od meča starih rivala se mnogo očekivalo, ali nažalost vidjeli smo samo jedan gol i to u samom finišu utakmice. Marseille je u ovom meču imao samo jedan pokušaj u okviru gola, dok je Lyon bio nešto bolji.

Međutim, obje ekipe su imale problema u organizaciji napada, te nisu uspjele ozbiljnije da ugroze protivnika. I kada se činilo da ćemo gledati produžetke Lyon je uspio da zabije gol.

To se desilo u 81. minuti kada su domaći odigrali fantastičnu akciju, a lopta na kraju dolazi do Aouara koji sjajno pogađa za 1:0 i veliko slavlje domaćih navijača.

Marseille je do kraja pokušao da zabije gol i vrati stvari na početak, ali Lyon je uspio sačuvati svoju mrežu i plasirati se u polufinale Kupa Francuske.

Pored Lyona plasman u polufinale ovog takmičenja već su ostvarili Rennes i PSG.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi