Payetova golčina dovoljna za veliku pobjedu Marseillelea
FOTO: EPA

Francuska Ligue 1

Payetova golčina dovoljna za veliku pobjedu Marseillelea

S. Grebović

U drugoj utakmici 24. kola francuske Ligue 1, fudbaleri Marseillelea stigli su do nove pobjede nakon što su na Veledromeu minimalno slavili protiv Toulousea sa 1:0.

U prvom dijelu igre nije bilo većih prilika, a onda na startu drugog dijela bomba.

Jedini gol i najljepši trenutak meča, viđeni su u 51. minuti kada je Dimitri Payet odlučio oprobati svoju desnicu i maestralno pogoditi u sami ugao bivšeg golmana Hajduka, Lovre Kalinića.

Do kraja su gosti pokušali zaprijetiti, ali nisu uspjeli realizirati neku od šansi pa je ostalo 1:0.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ekipa sa Veledromea se dodatno zacementirala na drugoj poziciji sa 59 osvojenih bodova, dok je Toulouse ostao zakucan za dno tabele sa svega 13 bodova i sada ih samo čudo može spasiti ispadanja u niži rang.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi