Lyon pokazao zube, ali PSG je ponovo nepobjediv

Parižanima trofej Liga Kupa

Lyon pokazao zube, ali PSG je ponovo nepobjediv

M. Šljivak

PSG je osvojio Liga Kup. Francuski prvak je u finalu večeras pobijedio Lyon boljim izvođenjem penala rezultatom 6:5 (0:0).

Čak 120 minuta igralo se u finalu Liga Kupa. U tom periodu oba tima su imala svoje šanse za postizanje golova, ali preciznosti nije bilo.

Žestoko se igralo sa obje strane. Na kraju je to donijelo i povrede Kurzawe i Icardija kod PSG-a i to je svakako zabrinulo sve navijače ovog kluba jer je u prošloj utakmici povrijeđen Kylian Mbappe.

Nakon ukupno 120 minuta igre golova nije bilo. Pobjednik i osvajač trofeja se odlučio na penale, a tamo su se bolje snašao PSG. 

Navas je odbranio penal Traoreu, a zatim je Sarabia zabio za veliko slavlje Parižana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi