Loše vijesti iz Pariza

Teško da će Mbappe igrati protiv Atalante

Loše vijesti iz Pariza

Nakon duge pauze, PSG je u petak konačno odigrao jednu takmičarsku utakmicu. Bilo je to finale Kupa Francuske protiv St. Etiennea, a PSG je zahvaljujući pobjedi od 1:0 došao do trofeja.

Međutim, pomenuti trofej je skupo koštao Parižane jer je zbog povrede, nakon žestokog starta kapitena St. Etiennea, Kylian Mbappe morao napustiti teren nakon samo pola sata igre.

Sjajni ofanzivac je ostao ne stadionu i na štakama proslavio trofej sa svojim saigračima, ali je jedino o čemu su od tada razmišljali igrači PSG-a bilo: Da li će Mbappe biti spreman za Final Eight Lige prvaka.

Za prvi meč, četvrtfinale protiv Atalante, gotovo sigurno neće - jasno je nakon današnjeg saopštenja PSG-a.

Kako je i najavljeno, Mbappeov desni skočni zglob je danas detaljno pregledan.

"Današnji pregledi su potvrdili istegnuće članka sa povredom vanjskih ligamenata. Procjenjuje se da je period oporavka nakon ove povrede tri sedmice", stoji u saopštenju PSG-a.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

S obzirom da je meč PSG-a i Atalante zakazan za 12. august, a da bi Mbappeov oporavak trebao trajati tri sedmice, šanse da zaigra protiv tima iz Bergama su mininalne. A i ako PSG prođe Atalantu, biće pitanje da li će u narednoj fazi Mbappe igrati.

Do sada je PSG uglavnom ostajao bez Neymara za najvažnije utakmice Lige prvaka, sada je "došao red" na Mbappea. Parižani jednostavno nemaju sreće sa povredama najvećih zvijezda kada god se približi završnica LP.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi