Lyon prokockao dobru prednost u Rennesu

Ligue 1

Lyon prokockao dobru prednost u Rennesu

Edmir Škorić

U posljednjem meču 30. kola francuske Ligue 1 Rennes i Lyon odigrali su bez pobjednika, a bilo je 2:2.

Lyon nastavlja da pruža dobre partije, a malo je nedostajalo da 14. pobjedu ostvari na teškom gostovanju kod petoplasiranog Rennesa.

Ipak, domaći nogometaši uspjeli su u 82. minuti preko rezerviste Boge da se spase poraza.

Igrala se 33. minuta kada je Ghezzal donio Lavovima neophodnu prednost, a kod 0:1 otišlo se i na odmor. U nastavku je Lacazette povisio na 2:0.

Do 70. minute Lyon je bio na pragu pobjede, a onda Diagne vraća neizvjesnost meču, da bi spomenuti Boga šokirao goste s Gerlanda u 82. minuti, kada je postavio konačnih 2:2.

Lyon nije uspio da se vrati na treće mjesto, koje sada pripada Nici. Lyon ima 46, Nica 47, a Rennes 45 bodova i bit će to žestoka borba za treće mjesto koje vodi u Ligu prvaka, odnosno četvrti koje vodi u Evropsku ligu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 30. kolo:
Rennes - Lyon 2:2 (Diagne 70, Boga 82/ Ghezzal 33, Lacazette 55)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi