Lyon protiv Metza nastavio sjajan niz

Nova pobjeda Lavova

Lyon protiv Metza nastavio sjajan niz

Fudbaleri Lyona slavili su pobjedu danas na domaćem terenu protiv Metza sa 2:0 u okviru 11. kola francuske Ligue 1. 

Lyon se nalazi u sjajnoj seriji rezultata, a ovo im je bila četvrta uzastopna pobjeda u svim takmičenjima i treća u francuskom prvenstvu. 

U sjajnoj formi je i njihov ofanzivac Nabil Fekir koji je to i danas potvrdio. On je postigao oba gola za svoj tim. Prvi put se u strijelce upisao u 6. minuti, a drugi put u 20. nakon asistencija Marcala i Tetea. 

Do kraja susreta Lyon je imao nekoliko veoma dobrih prilika da povećaju svoju prednosi i da slave uvjerljiviji trijumf, ali ipak je ostalo 2:0.

Lyon se nakon ove pobjede popeo na 3. mjesto sa 22 boda, dok je Metz ostao posljednji sa samo tri osvojena boda nakon 11 odigranih mečeva. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Francuska Ligue 1, 11. kolo:

Lyon-Metz 2:0 (Fekir 6', 20')

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi