Lyon zaustavio PSG
FOTO: EPA

Derbi Ligue 1

Lyon zaustavio PSG

Haris Zilić

U 20. kolu francuske Ligue 1 veliki derbi igrali su Lyon i PSG.

Kao što je bio i ranije slučaj u duelima ova dva tima i večeras je bilo dosta uzbuđenja bez obzira što je PSG u utakmicu ušao kao favorit, gledajući roster, ali i trenutnu formu.

Lavovi iz Lyona su odigrali hrabro i poveli već u sedmoj minuti sa 1:0, strijelac je bio Paqueta na asistenciju Guimaraesa.

Nakon gola Lyon, PSG se pokušao trznuti, imali su nekoliko dobrih šansi, a izdvajaju se pokušaji Icardija i Mbappea, ali odbrana Lyon je bila sigurna na čelu sa golanom Lopesom.

U nastavku dosta lijepih akcija. Lyon je imao dvije dobre prilike preko Dembelea i Aouara, a PSG je također kreirao nekoliko obećavajućih šansi u kojima su bili Mbappe i Kehrer, ali ostalo je 1:0 sve do 76. minute.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U pomenutoj minuti Kehrer kruniše golom napade PSG-a i poravnava rezultat na 1:1, a to će se ispostaviti i konačan ishod ovog derbija.

Za PSG je ovo bio četvrti remi u šampionatu u posljednjih pet utakmice i čini se da protivnici lagano pronalaze način kako da ih zaustave.

Top Komentari

irnes4
Steta samo sto onako dobra Nice nema keš i igrace kao ove o****ne pa da sa onakvim trenerom protutnja ligom i evropom
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi