PSG poslao zvaničnu ponudu Rudigeru, jača je od Realove

Nijemac preferira Madrid, ali...

PSG poslao zvaničnu ponudu Rudigeru, jača je od Realove

Edmir Škorić

Antonio Rudiger od ljeta postaje slobodan igrač i ima priliku već sada da dogovori saradnju s nekim od klubova.

Rudiger je sjajan defanzivac, a činjenica da ga mogu dovesti besplatno, naprosto je natjerala čelnike PSG-a i Real Madrida da krenu u pregovore sa igračevim agentima. Rudiger, koji je u Chelsea došao u ljeto 2017. godine iz Rome, ima plan da promijeni sredinu na kraju sezone.

Prema pisanju francuskih medija, PSG je igraču ponudio ugovor sa platom od sedam miliona eura godišnje. Vjeruje se da je ta ponuda veća od one koju je igraču poslao Real Madrid.

Međutim, ono što bi moglo da presudi je Rudigerova želja da igra u Realu. Njemački reprezentativac bi prije obukao dres kraljevskog kluba, pa i po cijenu da se odrekne nekoliko miliona eura godišnje.

Osim Reala i PSG-a, u igri je i Bayern. Chelsea se takođe nada da bi mogao 28-godišnjaka nagovoriti na novi ugovor, ali za sada je Rudiger odbio prijedloge londonskog tima.

Ko god bude želio Rudigera, mora da udovolji visokim zahtjevima koje imaju igrač i njegov agent, te traži da bude jedan od najplaćenijih defanzivaca poput De Ligta, 22-godišnjaka koji ima nevjerovatnih 400.000 funti sedmično u Juventusu nakon što je 2019. godine doveden iz Ajaxa.

Menadžer Chelseaja Tomas Tuchel je zamolio za "strpljenje" oko pregovora o ugovoru Chelseaja s Rudigerom, ali je dodao da niko nije veći od kluba.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Nema sumnje da je Antonio jako važan za klub i mi želimo da ostane, ali niko nije veći od kluba. Ovo je timska igra i ne zasniva se na pojedincu. Ne mislim to samo zbog Rudigera, nego zbog bilo kojeg igrača", rekao je Tuchel.

Rudiger je u Chelsea došao iz Rome 2017. godine, a igrao je još i za Stuttgart. Standardan je i u njemačkoj reprezentaciji. Može da se pohvali da je osvojio Ligu prvaka, Evropsku ligu, FA Kup, Superkup Evrope, sve to sa Plavcima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vienner
Sta vam je novinari kakav pariz da bi bio neko ime ide se u Real Madrid Bayer Barcelonu tu se historija pise. RONALDINHO bio igrac samo na CM manageru dok nije dosao u Barsu i pokazao WORLD CLASS
1 0
user1614932756
Bit ce kanta gdje god ode kosto i bio dok ga thomas nije poslozio
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi