Lyon savladan, junak Nice nevjerovatni golman Benitez

Ligue 1, 4. kolo

Lyon savladan, junak Nice nevjerovatni golman Benitez

Lyon je u prvom meču 4. kola Ligue 1 na svom terenu dočekao Nicu, a na kraju su gosti bili uspješniji, te su slavili pobjedu rezultatom 0:1.

Ipak, Lyon je puno bolje otvorio susret. Prijetio je opasno Fekir već u četvrtoj minuti susreta, tri minute kasnije je pokušao i Mendy, ali je golman Nice, Walter Benitez, odličnom intervencijom nagovijestio svoju sjajnu noć.

Nekoliko minuta je pokušao i Tousart, ali Lyon ni ovaj put nije stigao do vodstva. Nastavili su dominirati domaći, do odlaska na odmor, ali su mreže mirovale do kraja provog dijela.

Na otvaranju drugog poluvremena Nica konačno uspijeva nešto uraditi u ofanzivi. U 48. minuti je Saint-Maximin bio jako blizu da dovede Nicu u vodstvo, ali je pogodio prečku. Ipak, samo dvije minute kasnije ovaj mladi fudbaler pogađa za 1:0. Saint-Maximin je uputio udarac sa vrha kaznenog prostora, a ovaj put je imao sreće pošto je lopta pogodila jednog igrača Lyona i prevarila golmana Lopesa.

Krenuo je nakon gola Nice Lyon po izjednačenje, ali je Walter Benitez bio fantastičan na golu gostiju. Redale su se prilike pred golom Nice, međutim niko od igrača Lyona nije uspio pronaći način da savlada sjajnog Beniteza.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lyon je u zadnjih 10-ak minuta krenuo na sve ili ništa, ali Benitez je nastavio sa sjajnom partijom, pa je u samom finišu skinuo pokušaje Fekira i Mendyja.

Bila je ovo prva pobjeda za Nicu u novoj sezoni, dok je Lyon nakon četiri odigrana kola na učinku od dvije pobjede i dva poraza.

Top Komentari

Belmin
Volio bih da Lyon osvoji Ligue 1 , al sve su izgledi da će PSG opet...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi