Lyon savladao Toulouse, Nantes bolji od Caena

11. kolo francuske Lique 1

Lyon savladao Toulouse, Nantes bolji od Caena

Endin Čaušević

Fudbaleri Lyona savladali su na domaćem terenu Toulouse u okviru 11. kola francuske Ligue 1 sa 3:0, dok je Nantes kao gost savladao Caen.

Domaća ekipa do vodstva je došla u 18. minuti kada je na asistenciju Valbuene mrežu gostiju zatresao Darder. Lyon je odigrao sjajnu utakmicu i tokom cijele utakmice imali su incijativu na sredini terena.

Lyon je vodstvo udvostručio u 69. minuti kada je gol postigao Valbuena, da bi konačnih 3:0 postavio Cornet u trećoj minuti sudijske nadoknade.

Domaći su ovom pobjedom došli do četvrtog mjesta sa 19 osvojenih bodova, dok je Toulouse na 17. poziciji sa osam bodova.

U drugoj utakmici u kojoj su snage odmjerili Caen i Nantes uspješniji su bili gosti koji su slavili sa 2:0.

Nantes je u 23. minuti postigao prvi gol preko Bammoua, da bi konačnih 0:2 postavio Thomasson u 61. minuti utakmice.

Caen je treći sa 21 osvojenim bodom, dok je Nantes sada osmi sa 16 bodova.

Lique 1, 11. kolo:

Lyon – Toulouse 3:0

Caen – Nantes 0:2

Potražite više informacija na temu Ligue 1:


All Goals | Lyon 3-0 Toulouse 23.10.2015 HD by EuropeanLeagueLiveGoal


All Goals | Caen 0-2 Nantes 23.10.2015 HD by EuropeanLeagueLiveGoal

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.