Slavlje Lyona, St. Etienne uspješno prati PSG

Ligue 1, sedmo kolo

Slavlje Lyona, St. Etienne uspješno prati PSG

S. Bošković

Lyon je uspio slaviti na domaćem terenu protiv Bastie, dok je Bordeux doživio pravu katastrofu na gostovanju kod Nice. 

Lyon je na domaćem terenu, sa igračem više od 45 minute igre, savladao ekipu Bastie rezultatom 2:0. Bastia je upisala četvrti poraz u nizu. Kalulu je bio strijelac pio strijelac prvog pogotka na utakmicu. Lyon je dominirao svih 90 minuta, a konačan rezultat postavio je Tolliso dvije minute prije kraja utakmice.

Pravu katastrofu na gostovanju kod Nice doživjeli su fudbaleri Bordeauxa. Izgubili su sa 6:1. Poveli su gosti već nakon šest minuta igre pogotkom  Plašila. Ipak, do kraja prvog dijela domaći tim je okrenuo rezultat pogotcima Germaina i Le Bihana. 


Drugi dio domaći tim otvara očajno. Crivelli je pocrvenio, a Pallois postigao autogol.Do kraja susreta Ben Arfa je pogodio dva šputa, a Mendy jednom.

Ajjacio je remizirao sa Rennesom 1:1. Vodio je domaći tim od 45 minute igre kad se u strijelce upisao Larbi. Ipak, gosti dolaze do boda, a precizan je bio Sio u zadnjoj minuti susreta. 

Lorient je sa 2:0 savladao ekipu Caen, dok je St. Etienne minimalnim rezultatom bio bolji od Troyesa.

Lyon je otišao na četvrto mjesto ljestvice, dok su St. Ettienne i Rennes ostali vjerni pratioci PSG. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:


Ligue 1, sedmo kolo: 

Lyon - Bastia 2:0 (Kalulu 18, Tolisso 88)
Troyes - St. Etienne 0:1 (Ayasse ag. 13)
Lorient - Caen 2:0 (Moukondjo 13, Waris 36)
Nice - Bordeux 6:1 (Germain 33, Le Bihan 42, Pallois ag 52, Ben Arfa 68, 75, Mendy 85/ Plašil 6)
GFC Ajjacio - Rennes 1:1 ((Larbi 45+1/Sio 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti