Lyon se ispucao u dva kola, pa bez ispaljenog metka pao u Montpellieru

Liga 1

Lyon se ispucao u dva kola, pa bez ispaljenog metka pao u Montpellieru

E. Škorić

Lyon je u trećem kolu francuske Lige 1 poražen s 1:0 na gostovanju kod Montpelliera.

Lavovi su imali 9:0 omjer do večeras, a nakon sjajnih partija u prva dva kola, stiglo je prizemljenje.

Montpellier je na svom stadionu odigrao čvrstu i kvalitetnu utakmicu, nije dozvolio Juninhovim momcima da se razigraju, a eurogol Souqueta u 42. minuti bio je dovoljan za sva tri boda.

Mogao je Montpellier i u 37. do pogotka, no Delort ne koristi penal, da bi eto pet minuta kasnije Souquet raspalio sa preko 20 metara po lopti, ona odsjela u gornjem lijevom uglu gola Lopesa.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Možda bi Lyon i vjerovao u nešto više od poraza da u 51. minuti Kone nije dobio direktan crveni karton, potpuno zasluženo, pošto je nokautirao glavom jednog igrača domaćeg tima.

Lyon je tako stigao do prvog poraza u trećem kolu, Montpellier do prve pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi