Lyon slavio, Pjanić na terenu od 85. minute
Pjanić je zamijenio Juninha

29. kolo francuskog fudbalskog prvenstva

Lyon slavio, Pjanić na terenu od 85. minute

Adnan Beganović

Večeras su odigrana još dva meča 29. kola francuskog fudbalskog prvenstva. Lyon i Lorient bili su bolji od Sochauxa i St. Etiennea.

Lyon je samo 24 sata bio na drugoj poziciji. Pobjeda nad Sochauxom od 2:0 ponovo je klub našeg reprezentativca Miralema Pjanića, vratila na čelo tabele. Miralem Pjanić ušao je u igru u 85. minuti susreta umjesto Brazilca Juninha.

Strijelci za Lyon bili su Ederson i Mounier, a veoma je bitno istaći i da momčad Sochauxa nije bila bez prilika. Obe momčadi su ukupno imale po osam udaraca u okvir gola.

Lorient je nakon serije nešto lošijih rezultata na svom terenu bio bolji od St. Etiennea (3:1). Strijelci za domaće bili su Amalfitano, Vahirua i Saifi, dok je za goste pogodio Benalouane. Ovom pobjedom ekipa Lorienta učvrstila se u sredini tabele, dok su gosti porazom ostali na mjestu koje vodi u niži rang.
Trenutno je u toku posljednji susret 29. kola u kojem se sastaju Toulouse i PSG.

Rezultati 29. kola:
Lyon - Sochaux 2-0 (Ederson 14, Mounier 70)
Lorient - St. Etienne 3-1 (Amalfitano 14, Vahirua 15, Saifi 90 / Benalouane 40)
Auxerre – Le Mans 2-0 (Jelen 9, Dudka 22)
Le Havre – Bordeaux 0-3 (Gourcuff 10, Diawara 58, Wendel 88)
Lille – Grenoble 2-1 (Bastos 12-11m, Vittek 40 / Paillot 90)
Nancy – Monaco 0-1 (Park 70)
Nice – Caen 2-2 (Remy 7, Echouafni 88 / Gogon 64-ag, Seube 75)
Rennes – Valenciennes 0-0
Marseille - Nantes 2-0 (Civelli 55, Brandao 59).

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.