Lyon srušio Staru damu!

Francuzi će braniti gol prednosti u Torinu

Lyon srušio Staru damu!

Večeras je Lyon na svom stadionu ugostio veliki Juventus u prvom meču osmine finala Lige prvaka. Lyon je bio bolji i slavio pobjedu od 1:0.

Prvo poluvrijeme je donijelo posjed na strani gostiju iz Torina, ali i veliki broj prilika za Lyon - od kojih je jedna rezultovala golom.

Izuzetno opasan po gol Juventusa je bio Ekambi koji je prvi put zaprijetio u 21. minuti. Tada je pokušao glavom, ali je pogodio prečku.

Lyon je do gola došao u 31. minuti nakon lijepe akcije. Lijepo je ubacio Aouar, a Lucas Tousart zatresao mrežu gola Juventusa za 1:0.

Mogao je Lyon povisiti prednost u prvom dijelu. Još jednu dobru priliku Ekambi je imao u 41. minuti, silovito je šutirao iz trka, ali je lopta ovaj put otišla malo iznad prečke.

Nije dobro djelovao Juventus na današnjoj utakmici, pa nije bilo prave ofanzive Stare dame ni u većem dijelu drugog poluvremena. Ipak, mora se reći da se Lyon sjajno branio u nastavku.

Najbolju šansu Juventus je imao u 69. minuti kada je Dybala natrčao na jedno ubacivanje, ali je lopta prohujala pored desne stative gola Lyona.

Treba izdvojiti i šansu koju je imao Higuain u 85. minuti, ali iskusni Argentinac se nije najbolje snašao i šutirao pored gola.

Do kraja je ostalo 1:0 za Lyon koji će u revanšu na Allianz stadionu braniti gol prednosti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Igrači Stare dame su u finišu utakmice nekoliko puta tražili jedanaesterac, ali sudija nijednom nije pokazao na bijelu tačku.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je protiv svog bivšeg kluba odigrao 61 minutu prije nego što ga je zamijenio Ramsey.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Gledacu sada snimak, po rezultatu Juve konstantno pada u formi , za vrijeme Allegrija i igra + rezultati su bili puno bolji
5 0
BaboBih
VAR je glupost... jedan penal se morao snimati Juventusu
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi