Lyon tvrdi: Nema nikakvog dogovora s Realom

Mendy još uvijek nije u Realu

Lyon tvrdi: Nema nikakvog dogovora s Realom

E. Škorić

Bilo je najava da će Real Madrid u toku dana osigurati još jedno pojačanje.

Luka Jović je prvo pojačanje Real Madrida, a srbijanski napadač je došao za 60 miliona eura iz Eintracht Frankfurta. Nekoliko sati kasnije, očekivalo se da potpiše i Ferland Mendy.

Tranfser lijevog beka Real nije potvrdio, ali su mnogi inostrani mediji objavili da je igrač na ljekarskim pregledima u Madridu.

Međutim, Lyon je ubrzo uputio demant, saopštivši da nije postignut nikakav dogovor s Realom i da nije istina ono što se pojavilo u medijima.

Tako u ovom trenutku otpada transfer francuskog reprezentativca, mada se vjeruje da je i dalje blizu prelaska u redove Reala. No, naravno, nešto se pita i Lyon...

Od invalidskih kolica do Real Madrida

Trenutno je u Madridu na ljekarskim pregledima, a u intervjuu za jedan francuski portal je otkrio kako je njegova karijera u mladosti bila dovedena pod znak pitanja.

"Imao sam artritis kuka kada sam imao 14 ili 15 godina. Iskreno, nikada nisam ni pomislio da odustanem, čak i tada. Sebi sam u glavi rekao: 'Nemoguće je da ne hodam ponovno, da opet ne igram nogomet'. Tri mjeseca sam bio u bolnici na vježbama. Tada sam otišao na dugotrajnu rehabilitaciju u Billionu. Dugo nisam hodao, bio sam u invalidskim kolicima, ali malo po malo sam opet prohodao. Korak po korak, učili su me da hodam...", ispričao je Mendy.

To nije bilo baš jednostavno prihvatiti mladom igraču koji sanja o velikoj karijeri.

"U tim godinama si bezbrižan i nisam to nikada ni shvatao. Jednostavno sam oduvijek htio da postanem profesionalni nogometaš i govorio sam: 'Zašto baš meni da se desi?', ali kažem - nisam odustajao", tvrdi Francuz.

Mendy je kao omladinac bio u PSG-u, a sada ga je navodno ponovo taj klub želio dovesti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Ne znam, nešto sam čuo, moguće da sam im bio zanimljiv", tvrdi 23-godišnjak koji samo što nije potpisao za Real. "Lyon je također veliki klub, nije mali, ali ako ste dovoljno dobri uvijek možete da napredujete i ja sam neko ko želi da ide naprijed", kazao je Francuz i time nagovijestio da će prije ili kasnije obući dres Reala.

On je u Lyonu od 2017. godine, a prethodno je još igrao za Le Havre.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi