Lyon u velikom derbiju potopio Monaco

1. kolo francuskog prvenstva

Lyon u velikom derbiju potopio Monaco

Prvenstvo u Francuskoj nije moglo započeti na bolji način.

Otvaranje nove sezone u Ligue 1 donijelo je duel Monaca i Lyona, timova koji su obilježili prethodne dvije decenije u Francuskoj, a poslije 90 minuta igre na stadionu 'Louis II' bilo je 3:0, i to u korist gostiju.

Monacov trener nije mogao računati na nekoliko fudbalera, uključujući i Stevana Jovetića, a to se na kraju odrazilo i na krajnji rezultat. Veoma brzo je Lyon slomi otpor domaćih, tačnije već u petoj minuti kada je Dembele matirao Lecomtea, a u 36. minuti bilo je već 2:0. Na asistenciju Mendesa prednost je udvostručio Depay čiji je gol bio ujedno i posljednji u prvom dijelu.

I u nastavku utakmice Lyon je dominirao, stvarao šanse, a to se gostima isplatilo deset minuta prije kraja kada Tousart potie gol za, ispostavit će se, konačnih 3:0.

Na kraju vrijedi istaći kako je Monaco od 30. minute zbog isključenja Fabregasa igrao s igračem manje. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 1. kolo:

Monaco - Lyon 0:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi