Monaco želi ponovo u vrh Ligue 1, a meta je jasna: Napadač koji je prošle sezone postigao 30 golova
Ben Yedder je za Sevillu odigrao 136 utakmica i postigao je 70 golova

Kneževi traže pojačanja pred početak nove sezone

Monaco želi ponovo u vrh Ligue 1, a meta je jasna: Napadač koji je prošle sezone postigao 30 golova

S. Pašalić

Nova sezona u francuskoj Ligue 1 kreće za dva dana kada će u prvoj utakmici 1. kola snage odmjeriti Monaco i Lyon.

Klub iz Kneževine je prije dvije sezone stigao do naslova prvaka u Francuskoj, ali je prošle sezone imao dosta problema i prijetilo mu je čak i ispadanje u niži rang.

Ipak, Monaco je na kraju uspio završiti na 17. mjestu i spasiti se, ali slaba je to utjeha za klub koji je prošlih sezona igrao sa mnogo uspjeha u Ligue 1.

Monaco se zato želi dodatno pojačati za novu sezonu pa je poslao ponudu od 20 miliona eura plus Ronyja Lopesa za napadača Seville Wissama Ben Yedera.

Francuski i španski mediji prenose da Sevilla ipak želi da ponuda bude veća za 10 miliona eura kako bi se posao završio.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ben Yeder se već dugo povezivao sa Manchester Unitedom, a i PSG je pokazivao zanimanje za njega, međutim on je i dalje igrač Seville.

28-godišnji Francuz je stigao u Sevillu iz Toulousea 2016. godine za 9.5 miliona eura, a prošle sezone je igrao sjajno i u 51 utakmici je postigao 30 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi