Lyon upalio motore i pregazio slabašnog protivnika 12:0!

Ubjedljiv trijumf francuskog tima

Lyon upalio motore i pregazio slabašnog protivnika 12:0!

Nakon višemjesečne pauze Lyon se vratio na teren, a za prvu pripremnu utakmicu je izabrao uistinu slabašnog protvnika, švicarske amatere Port Valais.

US Port Valais se takmiči u šestom rangu švicarskog fudbala, pa ne čudi da je danas u Evianu pregažen sa 12:0 od strane ekipe koja će u augustu igrati revanš meč osmine finala Lige prvaka, nakon što je u prvom savladala Juventus sa 1:0.

Agonija malof Port Valaisa je počela već u drugoj minuti kada je Memphis Depay pogodio za 1:0, a isti igrač će utakmicu završiti sa četiri gola na svom kontu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Četiri gola je postigao i Tino Kadewere, dva je dodao Toko Ekambi, a po jednom su mrežu gola švicarskog tima tresli Mendes i Caqueret.

Iako je francuski šampionat prekinut zbog pandemije koronavirusa, Lyonova takmičarska sezona još nije gotova, pa je francuski tim upalio motore kako bi bio spreman za ono što ga čeka u augustu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi