Francuzi su olako prekinuli sezonu, a u novu žele s punim stadionima

Promjena pravca...

Francuzi su olako prekinuli sezonu, a u novu žele s punim stadionima

Francuska Ligue 1 je jedina od liga petice koja se nije nastavila nakon perioda suspenzije zbog pandemije novog koronavirusa.

Krajem aprila je odlučeno da se fudbalska sezona u Francuskoj potpuno prekine.

Zvanično je prekid sezone (Ligue 1 i Ligue 2) proglasio LFP (Ligue de Football Professionnel), mada je jasno da je to bila želja državnih vlasti i da je prekid bio uvjetovan njihovim odlukama.

Iako su Francuzi vrlo rano odlučili da nema uslova za fudbal, u novu sezonu žele ući kao da se ništa nije dešavalo i da se ne dešava.

Nova fudbalska sezona u Francuskoj će početi u augustu, dosta vremena se vjerovalo da će ona početi bez publike, ali su jučer stigle vijesti da će od polovine jula na sportskim događajima u ovom zemlji biti dozvoljeno prisustvo do 5000 gledalaca.

Međutim, to nije sve. L'Equipe je saznao da LFP želi da se sve vrati na staro što prije kada je Ligue 1 u pitanju, pa i da se navijači u potpunosti vrate na stadione već na početku sezone 2020/2021.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Navodno je LFP već poslao pismo ministarstvu sporta u kojem traži dozvolu da se navijači bez limita vrate na stadione već od prvog kola nove sezone.

Vidjet ćemo da li će dozvola stići...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi