Lyon zgazio Marseille na Veledromeu i trasirao put ka Ligi prvaka

Lagana pobjeda Lavova

Lyon zgazio Marseille na Veledromeu i trasirao put ka Ligi prvaka

S. Grebović

U okviru 36. kola francuske Ligue 1 Lyon je na gostovanju u Marseilleu slavio sa uvjerljivih 3:0 i tako sebi širom otvorio vrata Lige prvaka.

Ovom pobjedom Lavovi su se učvrstili na trećoj poziciji, koja naredne sezone vodi u play off za doigravanje Lige prvaka sa 66 osvojenih bodova. 

Prvi gol je postigao Corneta u 24. minuti kada je iskoristio smušenost domaćih i zakucao loptu u mrežu Mandande. Dembelea je u 84. uduplao prednost nakon sjajnog udarca, da bi konačnih 3:0 u 86. minuti ponovo postavio Cornet.

Vrijedi istaći i da je hrvatski internacionalac Duje Čaleta-Car zaradio direktan crveni karton kada je kao posljednji igrač odbrane oborio jednog igrača Lyona i na taj način svom timu učinio medvjeđu uslugu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi