Zidane i Perez održali sastanak sa agentom Ferlanda Mendyja
Prije samo dvije godine francuski fudbaler je nosio dres Le Havrea. Kvalitet je isplivao i on je sada na korak od Reala (Foto: EPA)

Francuz u Madridu

Zidane i Perez održali sastanak sa agentom Ferlanda Mendyja

M. Šljivak

Real Madrid pokušat će tokom ljeta angažovati pojačanja u svim linijama.

Izuzev golmanske pozicije, gdje trener Zinedine Zidane ima kvalitetna rješenja, ostatak ekipe se mora poprilično osvježiti, a Florentino Perez je spremio čak 540 miliona eura za pojačanja.

Sa Realom se naravno povezuju velika imena evropskog fudbala. Među njima su Eden Hazard (Chelsea), Paul Pogba (Man. Utd), Christian Eriksen (Tottenham), ali Zidane prije svega traži fudbalere koji će se truditi i izgarati za dres Kraljeva.

Među potencijalnim pojačanjima našlo se i ime lijevog beka Lyona Ferlanda Mendyja. Sjajni 23-godišnji bek igra sjajno u dresu francuskog velikana i privukao je pažnju tima iz Madrida.

Mnogo igrača koji igraju na poziciji lijevog beka se povezivalo sa Realom uključujući igrača Betisa Juniora Firpoa, Alexa Grimaldoa iz Benfice i Davida Alabe iz Bayerna, ali Mendy je onaj kojeg Zidane želi.

Razgovori o transferu su već počeli. Francuski mediji tvrde da su se Zidane i Perez prije 10 dana sastali sa agentom francuskog fudbalera u Madridu i da je transfer uveliko u procesu.

Mendy ima ugovor sa Lyonom do 2023. godine što znači da će Real morati odriješiti kesu ukoliko ga želi dovesti u svoje redove. Lyon očekuje da dobije između 35 i 40 miliona eura za Mendyja, a on bi se za poziciju prvog beka treba boriti sa Marcelom.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ove sezone Mendy je odigrao 40 utakmica, a ovo mu je druga godina u francuskom klubu za koji je do sada postigao tri gola i upisao veći broj asistencija.

Mendy je prije dolaska u Lyon nastupao za ekipu Le Havrea.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti