Maccabi treću godinu uzastopno nije prvak Izraela

Kriza se nastavlja

Maccabi treću godinu uzastopno nije prvak Izraela

Od do sada 63 odigrana prvenstva Izraela, Maccabi iz Tel Aviva je osvojio čak 51 titulu, ali niti jednu u posljednje tri godine.

Košarkaši kluba koji nazivaju Ponos Izraela su treću godinu u nizu ostali bez šampionskog trofeja nakon poraza od Hapoela iz Jerusalema rezultatom 83:76 u finalu Final Foura.

Nakon prvog poluvremena rezultat je bio 41:41, ali je Hapoel u nastavku na krilima fantastičnog Jeromea Dysona (30 poena) stigao do pobjede i drugog naslova prvaka u klupskoj historiji. Prvi put je Hapoel prvak bio 2015. godine, kada je došao kraj Maccabijevoj dominaciji.

Maccabi iz Tel Aviva je jedan od najdominantnijih klubova ne samo u košarci, već u sportu uopće. Od sezone 1953/54, kada se izraelska liga počela igrati, Maccabi je osvojio 51 titulu i osam puta je bio viceprvak.

Sljedeći najtrofejniji klub u Izraelu je Hapoel Tel Aviv sa pet šampionskih titula, dok se Hapoel Jerusalem sada izjednačio sa Hapoel Galil Elyonom sa po dvije titule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi