Mačvan: Drugi put u Istanbulu da imamo isti tretman

Kapiten reprezentacije Srbije nakon poraza u finalu

Mačvan: Drugi put u Istanbulu da imamo isti tretman

D. Rakanović

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Milan Mačvan čestitao je Slovencima na osvajanju Eurobasketa. 

Srbija je u finalu poražena od Slovenije rezultatom 93:85

"Čestitam Sloveniji prvu medalju u istoriji. Mi smo dali sve od sebe. Malo nam je nedostajalo u odbrani da prelomimo utakmicu", rekao je Mačvan i dodao: 

"Ovo je drugi put u Istanbulu, poslije 2010. godine da imamo isti tretman. Nemoguće je da se sviraju četiri faula na tri poena, dvije tehničke, od toga čist faul u napadu na Vasi Miciću koji je sviran kao tehnička. Kao i da Slovenci sijeku kontru dok je Lučić sam u kontri, a to nije tehnička".

On smatra da Srbija  ne smije da ima takav tretman kod FIBA-e.

"Jako mi je žao što smo imali ovakav tretman jer nismo to zaslužili kao najbolja evropska reprezentacija u ovom trenutku. Kažem najbolja, jer su momci izgarali počev od srebra na Svetskom prvenstvu u Španiji, bili četvrti na Evropskom prvenstvu, drugi na Olimpijskim igrama i sada ponovo drugi", poručio je Mačvan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi