Mađari pitali Hadžića dolazi li u Sarajevo: "Bilo je kontakta..."

Okončao epizodu u MOL Fehevaru

Mađari pitali Hadžića dolazi li u Sarajevo: "Bilo je kontakta..."

Bivši reprezentativac BiH Anel Hadžić (30) završio je svoju epizodu u MOL Fehevaru.

Hadžić je prethodnih mjeseci bio u nemilosti trenera Joana Carrilla. U prvenstvu je na terenu proveo tek nešto više od 400 minuta, a takav status doveo je do toga da se još prije kraja sezone pozdravi sa svima u klubu i krene u potragu za novom sredinom.

Mađari navode kako nije isključeno da Hadžić svoju karijeru nastavi u Sarajevu, s čijim čelnicima je već pregovarao proteklih mjeseci, a da je sve moguće potvrdio je i on sam.

"Još ne znam gdje ću nastaviti karijeru. Sa Sarajevom je bilo kontakta, da, ali na zimu se nismo uspjeli dogovoriti. Ponovo ćemo razgovarati sada kada sam slobodan igrač, možda se i dogovorimo. U svakodnevnom sam kontaktu sa svojim agentom i vidjet ćemo kako će se tržište razvijati. Još je sve neizvjesno zbog situacije s koronavirusom", kazao je Hadžić za mađarske medije.

Sa MOL Fehevarom je osvojio nekoliko trofeja, igrao je grupnu fazu Evropske lige, ali posljednja sezona je bila za zaborav.

"Ako niste u formi, a još uvijek osjećate da vas trener podržava i vjeruje vam, onda ćete prebroditi tu situaciju. Kod mene je, nažalost, bilo drugačije. Jednostavno sam bez ikakvog objašnjenja bio sklonjen. Carrillo se ponašao kao da je sve u redu", kaže Hadžić koji je odigrao i nekoliko utakmica za rezervni tim.

"Sa Carrillom nisam razgovarao, ali sportski direktor mi je otvoreno rekao da sam udaljen iz prvog tima. Morao sam prihvatiti tu odluku. Trenirao sam sa mladima, ponekad čak i kao profesionalac igrao za rezerve."

Ne krije da ga je zabolio tretman kakav je imao.

"Po prirodi sam takav da nikada neću dopustiti da me bilo ko ponižava. Razočarao sam se jer je sam u proteklom periodu imao uspjeha s tom istom ekipom. Nisam ljut, ali očekivao sam malo više poštovanja. To je bio najteži dio moje dosadašnje karijere."

Za bivšeg trenera, s druge strane, ima samo riješi hvale.

"Svi znaju koliko sam imao dobar odnos sa Markom Nikolićem. Vjerovao mi je, a ja sam mu se odužio igrama na terenu. Bila mi je čast što sam mogao raditi uopšte s takvim trenerom. Neopisiv je osjećaj bio osvojiti mađarsko prvenstvo, zatim igrati Kup, pa grupnu fazu Evropske lige. Tokom četiri godine u Mađarskoj upoznao sam toliko dobrih ljudi i trudit ću se da na kraju pamtim samo ono najbolje iz ove epizode."

U MOL Fehevaru više nije ni njegov brat Elvir.

"Elvir je otišao poslije dvije godine. Vidio je da će se teško izboriti za minutažu, pa je odlučio da sreću potraži negdje drugdje. Izabrao je da se vrati u Austriju, trenutno je u Dornbirnu, mada je i njegova sudbina sada neizvjesna. Svejedno, ponosan sam što smo zajedno postali prvaci sa MOL Fehevarom."

Trenutno je u Austriji, formu održava trenirajući invidualno.

"Ovdje nema stroge karantene, ali nisam toliko vani. Supruga i ja nastojimo zaštiti sebe, dijete koje je na putu i pridržavamo se svih propisa. Naravno, nedostaju mi pravi treninzi, ali formu održavam radeći program koji sam dobio od kondicijskog trenera. Vidjet ćemo šta me čeka u narednim mjesecima. Vrijeme će pokazati hoću li u Sarajevo", rekao je, između ostalog, Hadžić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

south
Ma nemojte tako pitari ga vec predstavili na kosevu.hahaha
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi