Većina premijerligaša za, samo FK Mladost DK izričito protiv nastavka sezone

Kakav je stav klubova Premijer lige BiH?

Većina premijerligaša za, samo FK Mladost DK izričito protiv nastavka sezone

S. Mlaćo

Još uvijek nije poznato da li će Premijer liga naše zemlje biti nastavljena, iako je nakon današnjeg saopštenja Ministarstva zdravstva Republike Srpske sve izgledniji prekid sezone.

Klubovi sa nestrpljenjem očekuju nove informacije, a ono što je poznato jeste da Nogometni savez naše zemlje do 25. maja mora UEFA-i dostaviti konačnu odluku, da li se prvenstvo nastavlja ili prekida.

Do sada je održana dva sastanaka klubova i NS BiH, a klubovi su na tom sastanku izrazili želju za završetkom sezone na zelenom terenu.

SportSport.ba je kontaktirao 12 učesnika Premijer lige BiH, a ispod vam donosimo odgovore:

Aktuelni prvak i lider Premijer lige BiH FK Sarajevo uzvratilo je na naš upit izjavom predsjednika Upravnog odbora Senada Jahića.

"Nadamo se da će se steći uslovi za nastavak prvenstva. Sigurnost igrača, stručnog štaba i ostalih učesnika je prioritet i neophodno je da se ispune svi uslovi sugerisani od strane nadležnih organa. Naravno, za početak prvenstva je potrebno i odobrenje kriznog štaba i drugih relevantnih institucija. Ono što je sigurno je da se igrači, stručni štab ali i svi ostali zaista veselimo povratku fudbala na teren".


FK Željezničar pored prvenstva, aktivan je u Kupu BiH gdje je stigao do polufinala. Na Grbavici su apsolutno za nastavak.

"FK Željezničar je za nastavak igranja BH Telecom Premijer lige BiH i Kupa naše zemlje. Smatramo da prvak i osvajač Kupa treba da bude odlučen na zelenom terenu, isto kao i mjesta koja osiguravaju nastup u evropskim takmičenjima, te također mjesta koja vode u niži rang", odgovor je koji smo dobili sa Grbavice.

I u redovima Zrinjskog se nadaju istom.

"HŠK Zrinjski je za nastavak prvenstva", poruka je iz Mostara.

Veliki problem cjelokupnoj situaciji predstavlja stanje u Republici Srpskoj. Pandemija u tom dijelu naše zemlje ne jenjava.

Iz Borca su nam odgovorili:

"Poštovani, sagledavajući trenutnu situaciju izazvanu pandemijom kao i dosad smatramo da treba slijediti upute Križnih štabova i da ukoliko isti odobre treniranje i igranje utakmica, nema razloga da tako ne bude".

U Tuzli City je također odgovor 'da', uz kratko obrazloženje.

"Nastavak u svakom slučaju. Najkorektnije bi bilo da se sve završi na zelenom terenu , kad se steknu potrebni uslovi.  Nema potrebe za žurbom, vremena je sasvim dovoljno da se sve završi".

Radnik Bijeljina:

"Fudbalski klub Radnik je za nastavak prvenstva, kada se steknu svi potrebi uslovi za to", poručili su nam iz kluba.

NK Široki Brijeg također je za nastavak prvenstva.

"Nogometni klub Široki Brijeg je stava da se sezona nastavi i da se momčadi bore za plasman na zelenom terenu, naravno, ako će epidemiološka situacija to dozvoljavati".

Optimizam kada je u pitanju eventualni nastavak vlada i u FK Velež.

"FK Velež Mostar je za nastavak sezone čim se dobije saglasnost nadležnih državnih institucija, uz poštivanje svih mjera od strane nadležnih epidemioloških organa u cilju očuvanja zdravlja svih učesnika".

Iz FK Sloboda su nam kazali da će ispoštovati statove NS BiH.

"Kakav stav NS/FS BiH bude zauzeo oko nastavka prvenstva, mi ćemo ispostovani i prilagodit se stavovima NS/FS BiH".

Desetoplasirana Mladost je trenutno na poziciji koja donosi opstanak u ligi. Dobojlije nisu za nastavak prvenstva, te su mišljenja da se to neće ni desiti.

"Nismo za nastavak. Prvenstvo neće krenuti, vidite šta se dešava u B. Luci... Mi imamo i igrača u inostranstvu, npr. u Londonu, nemamo mogućnost da on dođe, to onda nije regularno".

Zanimljiv odgovor stigao je iz zeničkog Čelika. Zeničani su za nastavak uz jednu opciju.

"Naš je stav da se nastavi prvenstvo, ali da na kraju niko ne ispadne", odgovor je iz NK Čelik.

I u redovima posljednjeplasiranog tima PL, FK Zvijezda 09 su za nastavak premijerligaške karavane.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Naravno da smo za nastavak sezone, što vjerujemo podržavaju i ostali klubovi. Ali imajući u vidu cjelokupnu situaciju smatramo da nema potrebe da se ishitreno donesu neke odluke koje bi nas kasnije mogle skupo koštati. Potrebno je dobro procijeniti situaciju prije nego što se krene sa nastavkom prvenstva, jer ipak zdravlje igrača i ostalog osoblja je na prvom mjestu".

Klubovi su uglavnom za to da se prvenstvo nastavi, ali morat će čekati konačnu odluku nadležnih organa i Nogometnog saveza BiH.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

E.Car
Hahahaah joj stomak me zaboli, čuj da niko ne ispadne. Ovi iz čelika su munje.
32 4
tcity055
Mušija raspustio ekipu i neće nove troškove a osigurao opstanak.
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti