Mađari proglasili Suljića 'kraljem asistencija'

Nekada igrao za Sarajevo

Mađari proglasili Suljića 'kraljem asistencija'

Nekadašnji fudbaler Sarajeva Asmir Suljić zahvaljujući učinku u novoj sezoni može da nosi titulu "kralj asistencija". 

Suljić, koji je 1991. godine rođen u Srebrenici, jedan je od najzaslužnijih za rezultate koje Videoton postiže, kako u ligi, tako na evropskoj sceni, budući da je učestvovao u gotovo svim pogocima slavnog mađarskog kluba. 

U prvenstvu Suljić je asistirao u tri od ukupno četiri odigrane utakmice, dok je u Evropskoj ligi asistent bio u svakoj od posljednje tri utakmice, uključujući i onu sa Bordeauxom kojom će Videoton osigurao doigravanje za grupnu fazu. 

"Na svom kontu Suljić je mogao imati i više asistencija da su u određenim momentima njegove kolege iz napada bile prisebnije", navode Mađari. 

Eventualni plasman u grupnu fazu za Suljića (25) bi mogao biti prekretnica u karijeri. S jedne strane, mogao bi se dokazati u očima selektora BiH Mehmeda Baždarevića, a s druge, imao bi priliku da skrene pažnju većih klubova. Postoji samo jedan način da to uradi - nastavi asistirati. 

Suljić u Mađarskoj, podsjećanja radi, nastupa od 2013. godine kada ga je Sarajevo prodalo Ujpestu. Videotonu se priključio prije dvije godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi