Uperio je pištolj u pomoćnika, nije mogao ni zamisliti u kakav pakao će mu se život pretvoriti

Uništio je sebi život

Uperio je pištolj u pomoćnika, nije mogao ni zamisliti u kakav pakao će mu se život pretvoriti

A. Čaušević

Mađarski nogometaš ušao je s klupe i ušao na teren uperivši pištolj u pomoćnog sudiju tokom ligaške utakmice. 

Apsurdna gesta ovjekovječena je fotografijom koja je postala viralna: muškarac je doživotno diskvalifikovan, a protiv njega je pokrenut i kazneni postupak zbog uznemiravanja i prijetnji.

Fotografija koja je obišla društvene mreže iznijela je na vidjelo apsurdnu epizodu koja se dogodila prošlog mjeseca u niželigaškom fudbalu u Mađarskoj.

Fotografija pokazuje čovjeka koji je, odjeven u jaknu i kombinezon gostujuće ekipe, ušao na teren te uperio pištolj prema pomoćnom sudiji koji je bio okrenut leđima.

Izgledalo je kao scena iz filma, a umjesto toga pokazalo se da se stvarno dogodilo tokom utakmice između Pér LSE i Tényő SE kada je fotografija stigla do oca linijskog sudije u kojeg je bilo upereno oružje.

U tom trenutku pomoćnik koji kao ni ostali članovi sudijskog tima, nije primijetio što se događa ispred gostujuće klupe tokom utakmice, prijavio je nadležnoj sekciji koja je pak obavijestila Mađarski nogometni savez i podnio policijsku prijavu protiv muškarca koji je kasnije identificiran kao nogometaš Krisztián Tóth.

Oglasi

Fudbaler se branio da se radi o pištolju igrački i da je to bila samo šala: "Moji postupci su očito bili šala, nisam imao namjeru nikome nauditi! Pištolj je pripadao sinu jednog od igrača koji su bili na terenu, to je samo plastični pištolj igračka, ništa posebno."

"U tom trenutku mi nije ni palo na pamet kakve bi mogle biti posljedice nesmotrene šale, zbog čega sam odmah zažalio. Jako mi je žao, bilo je krajnje glupo stvarati probleme drugima, sebi i sportu", rekao je nogometaš u intervjuu za lokalne novine Kisalföld.

Međutim, obrazloženja koja je čovjek dao nisu uvjerila Mađarski nogometni savez, koji je odlučio kazniti suludi čin najvećom kaznom koju primjenjuje disciplinska komisija.

Toth je zapravo doživotno suspednovan od svih aktivnosti vezanih za fudbal, ali tu nije bio kraj njegovim nevoljama.

Naime, policija je protiv njega pokrenula kazneni postupak zbog prijetnji i uznemiravanja te će vrlo vjerovatno uskoro morati na sud.

Top Komentari

PapaK
Sudeci po obliku glave i debljine vrata, uvjeren sam da je doticni pored fudbala diplomirao masinski fakultet i da je pored toga uzoran muz i otac.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti