Zbog pogrešne visine na wikipediji ostao bez potpisa: "Poslali su ga kući zbog tri centimetra"
Foto - Hammarby

Nevjerovatna priča

Zbog pogrešne visine na wikipediji ostao bez potpisa: "Poslali su ga kući zbog tri centimetra"

M. Šljivak

Danski fudbaler Mads Fenger (31) na neobičan je način 2017. godine ostao bez transfera u belgijski Zulte Waregem.

Fengera je na putu do potpisa za ovaj klub zaustavila, vjerovali ili ne, pogrešna visina koja mu je pisala na Wikipediji.

Ovu priču otkrio je menadžer Mads Bach Lund u podcastu danskog portala Ekstrabladet. Ona je nevjerovatna.

"Skauti Zulte Waregema su od augusta do novembra često dolazili na utakmice Randersa kako bi ga gledali. Jasno su nam rekli da bi željeli razgovarati o transferu", rekao je Lund i nastavlja priču:

"Odbio je ponude iz Poljske, Švedske i Norveške. Prihvatio je četverogodišnji ugovor Waregema koji je tad bio na trećem mjestu belgijskog prvenstva. Prošli smo ljekarske preglede, ali su zbog 'pogrešne visine odustali od transfera."

"Izmjerili su mu visinu od 183 centimetra, a oni su smatrali da ima visinu od 186 cm jer su tako vidjeli na wikipediji. Njihov sportski direktor mi je to saopštio mailom i nakon svega mi je rekao da se raduje nekoj budućoj saradnji. Poslali su ga kući iako se već slikao u dresu kluba", otkrio je Lund.

Fenger je umjesto u Belgiju na kraju završio u švedskom Hammarbyju, čiji je član i danas. On je legenda Randersa gdje je odigrao 260 utakmica uz četiri postignuta pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi