Partija za pamćenje: Smail Prevljak je imao svoj show u spektakularnom trijumufu Eupena

Hat-trick bh. reprezentativca

Partija za pamćenje: Smail Prevljak je imao svoj show u spektakularnom trijumufu Eupena

H. Zilić

Fenomenalan meč u osmin finala belgijskog Kupa odigrali su Eupen i Waregem.

Nakon produžetaka slavio je Eupen sa 3:2, a junak je bio naš Smail Prevljak, ali krenimo redom.

Gosti su sjajno otvorili meč i vodili su sa 0:2 nakon 36 minuta igre.

U 23. minuti Gano je pogodio za 0:1 na asistenciju Fadera, a isti igrač u 36. minuti pogađa za 0:2 na asistenciju Dompea i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku Eupen je pokušavao da uhvati priključak, išlo je to teško, sve do 65. minute kada u igru ulazi bh. reprezentativac Samil Prevljak umjesto Roche Miramara.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Prevljak je u 71. minuti pogodio za 1:2, da bi u 81. minuti na asistenciju Mayembea pogodio za 2:2 i tako Eupenu osigurao produžetke.

I u produžecima Prevljak nastavlja sa nevjerovatnom igrom. Igrala se 94. minuta kada je Peeters asistirao, a Prevljak postigao hat-trick za vodstvo Eupena od 3:2, a ispostavit će se i konačan rezultat te plasman Eupena u četvrtinu finala Kupa.

Top Komentari

delapenja
Svaka cast majstore ,sad ti je najvažnije odabrati malo veći klub od eupena i nastaviti se takvim igrama,sretno
11 0
Bosnjak1189
Da ga nisu povrede zeznule sad bi igrao ligu petice
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi