Magath iznio revolucionarnu ideju za ljepši fudbal

Nekim se prijedlog neće dopasti

Magath iznio revolucionarnu ideju za ljepši fudbal

Legendarni trener Felix Magath privukao je pažnju svjetske javnosti neobičnom izjavom koju je nedavno dao za njemačke medije.

Poznat kao trener čija se fudbalska filozofija zasniva na jakoj fizičkoj spremi i napadačkom fudbalu, Magathu se ne dopada defanzivna taktika koju prakticiraju njegove brojne kolege.

Bivši trener Bayerna i Wolfsburga je tako dao ideju da se ekipe koje odigraju 0:0 u ligaškim duelima ne nagrade niti jednim bodom.

"Mislim da bi fudbalu pomoglo kada klubovi koji odigraju 0:0 ne bi osvajali ni bod. Neki timovi i treneri se opredjeljuju da ne postižu golove, već samo da se brane. Defanziva je njihov jedini oslonac", rekao je Magath.

Osim toga, Magath je protiv prijedloga o uvođenju play-offa u svim ligama.

"Aktuelni sistem bodovanja je najpravedniji jer se nagrađuje trud tokom cijele godine. U play-offu se može desiti sudijska greška ili nešto tome slično zbog čega najbolja ekipa neće osvojiti titulu", zaključio je njemački trener koji je jedan od najzaslužnijih za igrački uspon Edina Džeke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi