Maglajlija: Spremni smo preuzeti Kauboje

Maglajlija i Bašić naslijeđuju Červara

Maglajlija: Spremni smo preuzeti Kauboje

Suigrači iz igračkih dana, a danas trenerski tandem na klupi CO Zagreba, Senjanin Maglajlija i Mirko Bašić spremni su u paru voditi i reprezentaciju Hrvatske, ali pod jednim uslovom.

Uslov je taj da Hrvatska ostane bez selektora, u protivnom ostaju na klupi Zagreba. U posljednje vrijeme se sve više govori o odlasku s klupe Line Červara. Spominje se njegov odlazak na mjesto selektora Makedonije, a na EP u Austriji je čak i podnio ostavku zbog neslaganja s jednim dijelom hrvatskih medija.

Legendarni dvojac, Maglajlija-Bašić s dosta uspjeha vodio Zagreb, ali poštuju Červara kao starijeg kolegu i ne žele se nametati dok god je on  selektor.

"Červar je izbornik i o tome ne treba razgovarati. Ali, kad jednog dana ode, smatramo se prvim kandidatima. Ako ode već sada i prihvati makedonsku ponudu, mi smo ‘unutra’. Nismo lošiji od bilo koga drugog ", rekao je legendarni golman Hrvatske Mirko Bašić.

Istog mišljenja je I nekadašnji pivot reprezentacije Bosne I Hercegovine Senjanin Maglajlija.

"Kad bi nam se jednog dana ponudilo to mjesto, bili bismo počašćeni. Tako je bilo i u slučaju kluba. Ja kao pomoćni trener Lini, a Mirko trener vratara. Mnogi su se drugi kolege treneri nekorektno u novinama i ‘kafanama’ nudili za trenersko mjesto u CO Zagrebu pokraj nas dvojice živih. Ne dopuštam da nas se gura u drugi plan. Ni u klubu ni u poziciji potencijalnih Červarovih nasljednika. Nas dvojica u klubu imamo najveći broj reprezentativaca i najbolje ih poznajemo. No, moram ponoviti, Lino Červar je izbornik. Napravio je velik uspjeh u Austriji, kao i toliko puta prije toga, i odluka je samo njegova", rekao je hrvatskim medijima legendarni Magi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.