Maglajliju umjesto Rađe!

Ovako više ne ide

Maglajliju umjesto Rađe!

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u oba meča kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo od Estonije, te se time propisno obrukala.

Ova je sramota samo potvrdila ono što ionako svi već odavno znaju: Građevinski poduzetnik Vojislav Rađa jednostavno nije kalibar sposoban da vodi rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Građevinski lobi guta reprezentaciju BiH


Građevinski poduzetnik i rukometni stručnjak iz Doboja, Vojislav Rađa, na selektorsku klupu reprezentacije BiH stigao je ponajviše zahvaljujući svojim poslovnim vezama sa pojedinim čelnicima Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, konkretno sa Stanislavom Mucićem. "Građevinski lobi" zasjeo je na čelo reprezentacije BiH i doveo je do blamaže, a Rađa se (ponovo) pokazao kao pun promašaj.

Stanislav Mucić, bivši predsjednik RSBiH, čiji sin inače igra za mladu reprezentaciju Hrvatske (?!), lobirao je na sve moguće i nemoguće načine da njegov poslovni partner iz Doboja, Vojislav Rađa dođe na mjesto selektora reprezentacije, kako bi na taj način mogli uspješno finalizirati građevinske poslove koje njihove firme zajednički vode.

Ova se poslovno-privatna saradnja itekako odrazila na reprezentaciju. Pojedini igrači odlučili su bojkotovati nacionalni tim sve dok je Rađa selektor. Međutim, Mirsad Terzić, Muhamed Toromanović i Damir Doborac svojim bojktom ne rade nikakvu štetu Rađi, već nacionalnom timu i svim navijačima Bosne i Hercegovine, te bi svoju odluku o bojkotu svakako morali preispitati.

Senjanin Maglajlija jedini logičan izbor


Vratimo se mi Rađi, čiji su dani na klupi reprezentacije BiH, nadajmo se nepovratno, odborjani! Sadašnji sportski direktor reprezentacije i legenda rukometa na ovim prostorima, Senjanin Maglajlija, nameće se kao logičan izbor za novog selektora.

Maglajlija je ime u svojetu rukometa, za razliku od građevinskog poduzetnika Rađe i bila bi sramota kada bi RSBiH preskočio ovog vrsnog rukometnog stručnjaka u izboru za selektora, kada se konačno odluče pokazati Rađi izlazna vrata.

Reprezentativci na odmoru


Međutim, bilo bi nepravednu svu krivicu za potop bh. reprezentativnog rukometa svaliti na leđa Vojislava Rađe. Pojedini reprezentativci okupljanje reprezentacije BiH doživljavaju kao svojevrstan odmor, pa se u skladu s tim i ponašaju.

Krajnje je vrijeme da se iz reprezentacije udalji šest do sedam igrača koji jednostavno ne zaslužuju nositi dres sa državnim obilježima. Igrači koji nacionalni dres svoje domovine ne smatraju svetinjom, nemaju šta tražiti u reprezentaciji i samo smetaju i unose nemir onim rukometašima koji su tu došli da dostojno brane boje svoje domovine.

Ove su kvalifikacije već sada nepovratno izgubljene za BiH. Međutim, već krajem godine kreću kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo i dobro bi bilo da novi selektor već protiv Mađarske sjedne na klupu i povede u borbu igrače koji su voljni dostojno predstavljati svetinju, reprezentaciju BiH. Sa Vojislavom Rađom i pojedinim sadašnjim reprezentativcima nigdje nismo prispjeli i vrijeme da se oni udalje iz reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.