Magnano: Ne tražim izgovore, bili smo loši i to je to

Brazil nemoćan protiv Srbije

Magnano: Ne tražim izgovore, bili smo loši i to je to

E. Škorić

Košarkaši Brazila poraženi su u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva od Srbije rezultatom 84:56.

Srbija je bila prejak protivnik za Brazilce, koji su ostali bez borbe za neku od medalja.

“Naravno da nismo sretni zbog rezultata. Propustili smo priliku da budemo među prva četiri tima u svijetu. Pustili smo ih da igraju svoju igru. Teodosić je odigrao fantastičnu utakmicu i on je činio razliku”, rekao je košarkaš Brazila Raulzinho Neto.

Ruben Magnano, selektor Srbije, kazao je: “Čestitam ekipi Srbije na fantastičnoj utakmici. Ovaj rezultat nije odraz onoga što je Brazil pokazao na ovom Svjetskom prvenstvu. Imali smo neki psihički zastoj u glavi i to je utjecalo na našu igru, posebno u trećoj i četvrtoj dionici”.

“Ne tražim izgovore za ovakvu lošu partiju. Bili smo loši i to je to. Danas su bila dva različita poluvremena. U prvom smo bili sjajni, u drugom su u potpunosti Srbi dominirali. Imali smo veoma loš šut iz igre. S obzirom da je važna utakmica, to nas je koštalo”, dodao je.

“Imali smo veliki broj pobjeda na prvenstvu i to je pozitivan utjecaj koji smo imali. Bitno je da pobjeđujemo tipove kao što je Srbija (pobjeda u grupnoj fazi, op.a).

“Pitanje je kad ćemo imati ovakvu mogućnost da se dočepamo medalje”, dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.