Najkomplikovanije fudbalsko pravilo: Vjerovali ili ne, ali Maguire nije u ofsajdu

Detalj sa meča WBA - Manchester United

Najkomplikovanije fudbalsko pravilo: Vjerovali ili ne, ali Maguire nije u ofsajdu

Admin Čaušević

Manchester United je mislio da je dobio penal protiv WBA nakon dulea Semija Ajayija i Harryja Maugire, ali to se na kraju nije desilo. 

Sudija Craig Pawson je prvobitno pokazao na bijelu tačku, ali je nakon pregledanja snimka odlučio da kontakt nije dovoljno snažan za penal.

Ono što je zbunilo mnoge je da je Maguire u trenutku upućivanja lopte bio najbliži golmanu WBA, ali VAR uopšte nije gledao ofsajd jer ga, vjerovali ili ne, nije ni bilo.

Naime, u slučajevima kada je napadač u ofsajd poziciji i tom prilikom je fauliran prije nego što je dodirnuo loptu, odnosno aktivirao se onda se dosuđuje faul.

"Igrač u ofsajd poziciji ide prema lopti s namjerom da udari loptu i fauliran je prije igranja ili pokušaja da odigra loptom ili pokušaja oduzimanja lopte od protivnika, dosuđuje se faul jer se desio prije samog ofsajda", navodi se u pravilniku engleske fudbalske asocijacije. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Situaciju pogledajte ovdje. 

Inače, meč je završen rezultatom 1:1 što znači da se Manchester United praktično oprostio od titule pošto je bodovni zaostatak za Manchester Cityjem narastao na sedam bodova. Građani imaju i utakmicu manje. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dtox
Onda je Pickford trebao biti u zatvoru
11 0
Jasko cologne
I ovaj VAR je čista prevara on može pomjerati linije u VAR sobi kako hoće kao i dijeca na igricama
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi