Mahinić: Obaveza je odigrati borbeno i dobro na derbiju

Kapiten Veleža pred revanš Kupa BiH

Mahinić: Obaveza je odigrati borbeno i dobro na derbiju

M. Maksimović

Amer Mahinić sutra će po drugi put s kapitenskom trakom oko ruke povesti fudbalere Veleža na još jedan gradski derbi. 

Rođeni su Pod Bijelim brijegom u prvom susretu osmine finala Kupa poraženo od Zrinjski s 3:0 i teško je za očekivati da mogu prirediti senzaciju i proći dalje. Mahinić se nada da će mladi tim igrati borbeno i na kraju makar pobijediti gradskog rivala.

“Ne treba se mnogo zanositi i davati velika obećanja s obzirom na naše trenutne mogućnosti. Uvjeren sam da možemo odigrati dobro i makar pobijediti gradskog rivala. Zrinjski je trenutni lider Premijer lige, pobijedili su u subotu Sarajevo, imaju širok kadar, dok mi u ovom trenutku više razmišljamo o prvenstvu u kojemu smo na četiri posljednje utakmice osvojili šest bodova i krenuli ka sredini tabele. Teško je očekivati da prođemo dalje, ali imamo obavezu prema navijačima i dresu koji nosimo da odigramo borbeno i dobro”, rekao je Mahinić.

Ibro Rahimić će i sutra vjerovatno promiješati karte, te priliku pružiti i igračima koji su u prvenstvu u drugom planu. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi