Mahmić: Jackson je Čelikov!
Kako će završiti "trakavica" oko Jacksona?!

Iz NS Zeničkodobojskog kantona

Mahmić: Jackson je Čelikov!

Phil Jackson uredno je registrovan za Čelik, istakla je Safija Mahmić, generalni sekretar nadležnog Nogometnog saveza Zeničkodobojskog kantona u današnjem „Dnevnom avazu“.

“Jacskon je uredno registriran i sve je urađeno prema propisima. Sva dokumentacija koja je priložena, bila je originalna. U njoj su se nalazili i konačni dokumenti potrebni za registraciju, a to su ispisnica iz kluba i brisovnica iz nadležnog saveza“, rekla je Mahmićeva za pomenute bh. dnevne novine, naglasivši kako nisu istinite tvrdnje iz NK Široki Brijeg i FK Laktaši da je zimus raskid ugovora sa Laktašima, umjesto Jacksona, potpisao njegov menadžer.

NK Široki Brijeg je, nakon utakmice 17. kola Premijer lige, u kojoj je s 0:3 poražen od Čelika, uložio žalbu na registraciju Jacksona za tim sa „Bilinog polja“. U žalbi su od Saveza zatražili da se susret registruje u njihovu korist službenim rezultatom (3:0), jer kako su naveli Jackson nije pravilno raskinuo ugovor s bivšim klubom Laktašima i dobio ispisnicu, pa shodno tome i navodno nije imao pravo nastupa protiv njih.

Takmičarska komisija NS/FS BiH zbog nove afere u našem fudbalu na sjednici u utorak nije registrovala pomenuti meč. Zatražili su kompletnu dokumentaciju oko registracije Jacksona za Čelik.

Prema Pravilniku o registraciji, statusu i transferu igrača, registraciju igrača vrši nadležni savez, a to je u ovom slučaju NS ZDK.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.