Elezović: Sve ste vidjeli; Ćurguz: Ne znam zašto se gosti ljute
FOTO: E. Oštraković

Reakcije nakon sjajne utakmice u Modriči

Elezović: Sve ste vidjeli; Ćurguz: Ne znam zašto se gosti ljute

Haris Zilić

Sloga i Igman odigrali su sjajan meč u 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovina. Utakmica koja je nosila epitet derbija začelja ponudila je pet golova i veliki preokret domaćina.

Igman je vodio sa 0:2, na kraju Sloga slavila sa 3:2 i upisala vrijedna tri boda u borbi za opstanak u društvu najboljih.

Nakon meča komentar su dali treneri oba tima.

Prvi se obratio Adnan Elezović trener Igmana koji je imao na kraju i kratak komentar na današnje suđenje.

"Odlično smo odigrali 40 minuta. Imali smo prednost 0:2, mogli smo otići na 0:3. Jedna nesmotrenost nas poremeti, utakmica je otišla u drugom smjeru", rekao je Elezović zatim nastavio:

Oglasi

"Igrači se nisu mogli oporaviti. Nakon toga primamo golove iz prekida, to smo vježbali, trenirali, opet primimo golove. To je to, šta je tu, Bože moj, suđenje ne bih komentarisao, sve ste vidjeli."

Izjavu je dao i trener dobojske ekipe Zoran Ćurguz koji je naglasio da je izuzetno važna pobjeda za njegovu ekipu.

"Teška utakmica. Dosta igrača je bilo povrijeđeno. Neki igrači nisu odradili cijele pripreme koje su trajale četiri sedmice, sve je to došlo na naplatu", bile su riječi Ćurguza koji je na kraju dodao:

"Ne znam zašto su gosti ljuti i ja imam nekih zamjerki, može se sve analizirati. Sada imamo miran talas, ulazimo u ravnopravnu borbu za opstanak, imamo sve u svojim rukama."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloga je sada na devetoj poziciji sa 20 osvojenih bodova i u narednom kolu gostuju ekipi Veleža.

Sa druge strane Igman je zoni ispadanja , tačnije na 11. poziciji sa 17 osvojenih bodova, naredno kolo očekuje još jedan derbi začelja, idu u gsote fenjerašu ekipi Slobode.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ElvirBolic
Blagojević zaslužio crveni 100% seslažem. Čudna utakmica, 13 žutih kartona, preokret iz 2 u 1, nešto je sumnjivo prosto ne mogu se oteti tom utisku.
0 1
VelikiMislilac
Volim ovu našu ligu, kakva je god, naša je. I nekako mi je ovo realan fudbal, bez miljardi, ono sve u 5 deka, pa hrvi se, bori se. Suđenje se drastično popravilo, gledam ligu od 98. Ali brate što su mi počeli ić' na živce ovi neobjektivni, pristrasni i lažljivi igrači i treneri, to je čudo jedno. Penal za Slogu, Blagojević zaslužio crveni, namjerno igraču rukom skida loptu s glave, provuče se sa žutim. Hebibović namjerno svom snagom udara igrača s leđa pa nastavlja da hoda za njim i unosi mu se u facu, što je za čisti crveni i opet se provuče sa žutim. Da bi na kraju trener Igmana rekao da on kao neće da komentariše suđenje, sve ste vidjeli, aludirajući da su oštećeni. I to se često dešava. Najrealniji čovjek lige je Amar Osim. Ovim trenerima i igračima usijane glave, glumcima i simulatorima lažljivim bih poručio da prestanu kvarit ligu, da stanu na loptu, pogledaju šta se desilo hladne glave pa tek onda da izlaze sa izljevima emocija i izjavama i sudije su ljudi, skloni su greškama, ako je bez tendencije, ok. je. Pohvalio bih fenomenalnog sudiju danas, svaka čast Jeliću.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi