Mahmutović: Debi kao iz snova

Napadač češkog Plzena za SportSport.ba

Mahmutović: Debi kao iz snova

Dino Kurbegović

Nogometaši Viktorije Plzen jučer su na maestralan način otvorili nastavak prvenstva u češkoj Synot ligi. 

Klub za koji od ove zime nastupa i 28-godišnji Aidin Mahmutović sjajnom igrom protiv ekipe Ceske Budejovice pokali su svu svoju snagu i širinu koja ih je krasila u prvom dijelu prvenstva, zbog čega su i postali jesenji prvaci ove zemlje.

Za nas je svakako interesantno, da je bivši napadač Toška, Čelika i Teplica izborio standardno mjesto u ekipi, a u jučerašnjem deklasiranju protivnika sudjelovao je s golom i asistencijom. Dan nakon sjajnog debija, razgovarali smo sa Aidinom Mahmutovićem, koji ne leti visoko poslije sjajne predstave pred navijačima Plzena, koji su ga prilikom izlaska iz igre u 77 minuti nagradili gromoglasnim aplauzom.

"Evo dan nakon sjajne utakmice koju smo odigrali na otvaranju drugog dijela prvenstva moram kazati da sam presretan i zadovoljan svojim prvim nastupom u dresu novog kluba u prvenstvu. Odlično smo otvorili utakmicu, postigli brzi pogodak, a onda se malo i protivnik otvorio što nam je dalo prostora da iskoristimo širinu i kvalitet koji posjedujemo u ofanzivnom djelu. Stvarno mogu kazati da sam imao debi iz snova, ali to je zasluga cijele ekipe i trenera jer sve zaista besprijekorno funkcioniše", zadovoljan je sjajni napadač jesenjeg prvaka Češke.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Dobar nastup u debiju neće ga opustiti, nego slijedi još bolji rad i dokazivanje u narednim utakmicama.

"Prepun sam motiva i želje da u Plzenu pokažem svoje kvalitete, ovdje je svakako dosta lakše igrati jer je klub na mnogo većem nivou, a ekipa je sjajna i sastavljena od reprezentativaca Češke. Moram u narednim susretima još bolje raditi, dokazivati se i zadržati mjesto standardnog prvotimca. U klubovima poput Plzena i Sparte morate uvijek biti na vrhunskom nivou, jer je konkurencija za mjesto u ekipi velika i par loših utakmica trener će vas staviti na klupu. Cilj kluba je titula prvaka, a moje ambicije su da im pomognem koliko god sam u mogućnosti u tome", kazao je za SportSport.ba Aidin Mahmutović jedan od najboljih napadača Synot lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.