Mahmutović do proljeća pauzira zbog povrede

Mahmutović do proljeća pauzira zbog povrede

Edmir Škorić

Bh. internacionalac i prvi strijelac češke lige Aidin Mahmutović povrijedio se u duelu Teplica i Sparte Prag.

Mahmutović je ove sezone prvo ime Teplica, no zadesila ga je neugodna povreda ligamenata koljena. 

On će definitivno propustiti preostala tri kola u prvom dijelu sezone i nije poznato koliko će izbivati s terena, te hoće li "pod nož" ubrzo.

"Loša sreća nas prati. Nakon dodatnih pretraga ustanovljeno je da se radi o povredi prednjih križnih ligamenata, što znači da Aidin neće igrati do kraja jeseni", rekao je direktor Teplica Francis Hrdlicka.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Upitno je i hoće li Mahmutović biti spreman za početak proljetnog dijela sezone. On je u 12 utakmica postigao 10 golova. 

"Osjetio sam bol, nešto se dogodilo u koljenu. Htio sam igrait, ali nisam mogao i još uvijek šepam", rekao je Mahmutvić nakon utakmice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.