Mahmutović ostavlja Teplice u ligi

Novi gol bh. internacionalca

Mahmutović ostavlja Teplice u ligi

E. Škorić

Nogometaši Teplica upisali su veoma važne bodove u utakmici 27. kola češkog prvenstva, a junak domaćih bio je bh. internacionalac Ajdin Mahmutović.

Teplice se ove sezone bore za opstanak u društvu najboljih čeških klubova, ali pobjeda nad Banik Ostravom obezbijedila im je nešto mirniji ulazak u završetak sezone, a do kraja su ostale još tri utakmice.

Poveli su gosti preko Michala Frydrycha u 11. minuti, ali Antonin Rosa i Francis Litsingi već do kraja prvog dijela preokreću rezultat u korist domaćih. 

Frydrych svojim drugim golom u 54. minuti donosi novo poravnanje rezultata, da bi Mahmutović u 79. minuti zabio za slavlje domaćih.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Mahmutović je igrao 87 minuta, dok je drugi bh. internacionalac Admir Ljevaković igrao do 85. minute. 

Češka liga, 27. kolo:
Teplice - Banik Ostrava 3:2 (Rosa 20, Litsingi 41, Mahmutović 79/ Frydrych 11, 54)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.