Mahmutović: Petrović je jednoglasno izabran

Nakon izbora novog košarkaškog selektora

Mahmutović: Petrović je jednoglasno izabran

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Harun Mahmutović nakon sjednice Upravnog odbora na kojoj je Aleksandar Petrović izabran kao novi selektor naše reprezentacije zvučao je izuzetno zadovoljno.

Nakon obimnog posla u zadnjih nekoliko dana nije se osjetilo niti traga od umora.

Spremno je za SportSport.ba odgovorio na sva naša pitanja i na sve ono što nas je interesovalo. Prvo pitanje nije niti trebalo postaviti. Odmah smo dobili komentar na odluku Upravnog odbora.

"Izuzetno sam zadovoljan sa količinom ali i sa rezultatima posla kojeg smo danas priveli kraju. Uz mnogo diskusije jednoglasno smo izabrali Aleksandra Petrovića za novog selektora naše reprezentacije. Kada kažem mnogo diskusije mislim prvenstveno na činjenicu da smo zaista mnogo razgovarali i raspravljali o zaista kvalitetnim imenima koja su bila ponuđena na našem stolu. 

Neke ponude smo opet i ponovo čitali i zaista vam moram reći da smo morali raspraviti o svakom kvalitetnom imenu. Na kraju smo se svi jednoglasno složili da selektor bude Aco Petrović. Kraj sastanka protekao je u odličnom raspoloženju jer smo svi bili svjesni da smo se odlučili za zaista kvalitetno rješenje", rekao je Mahmutović najavljujući dan kada ćemo mi novinari utažiti svoju "žeđ".

"Planirano je da u petak Petrović bude u Sarajevu i da održimo konferenciju za štampu. Nije zvanično, ali mislimo da će presica početi u 13:00, pa pucajte iz svih "oružja". Kada smo već kod vas novinara, moram napomenuti da nije bilo bez uticaja i to da ste zaista mnogo pisali o novoizabranom selektoru, pa pretpostavljam da je i to bilo od uticaja na Upravni odbor. I to je dobro, mislim da su svi zaista zadovoljni."

Sadržaj ugovora, nove akcije, razmišljanje selektora, bila su naša nova pitanja upućena generalnom sekretaru KSBiH.

"Nadamo se ugovoru na dvije godine, postoji mnogo akcija, priželjkujemo Eurobasket u Sloveniji iduće godine. Petrović je već krajem sedmice u Sarajevu pa ćemo sve detalje i završiti",  govori Mahmutović te odmah dodaje i nešto o razmišljanjima svih kandidata.

"Prije samog izbora, u razgovoru sa svima koji su ciljali na mjesto selektora primjetili smo da ih je zaista iznenadila činjenica kako su pripreme i program utakmica skoro već završena stvar. Znate, postoji dosta pogrešnih informacija kako BiH nema protivnika, kako BiH nema priprema i kako se u reprezentaciju teško odazivaju igrači. 

Međutim, informacije koje su imali svi, zaista veliki stručnjaci zaista su ih prijatno iznenadile. Već sada imamo plan i program utakmica prije kvalifikacija. Naravno da će selektor Petrović sve to i odobriti ili ne, ono što je bilo u našoj domeni, mi smo uradili maksimalno i to vidimo prema njihovim reakcijama. 

Prija im i činjenica da smo u savezu u stalnom kontaktu sa Teletovićem, Kikanovićem, Đedovićem i da je odziv u reprezentaciju stopostotan. Takva ozbiljnost je upravo i omogućila da uživamo ali da ujedno i imamo i ovako težak posao i zadatak u izboru novog selektora."

Od generalnog sekretara tražili smo još da nam kaže nešto o predviđanjima kada je u pitanju naredni period.

"O ovom pitanju naravno da će odlučivati Aleksandar Petrović i to je suština svega. Neko moje mišljenje je to da nas očekuje smjena generacija.  Upravo zato, moramo razmišljati o novim licima. Kancelarija je upravo iz tog tazloga i otvorila razgovore na temu Ramljak. Ne želimo nikome ništa oduzimati, nikome ništa nametati. Želimo konstruktivne razgovore i prava rješenja."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.