Mahmutović pogodio za Teplice, pogađali i Halilović i Čajić

Bh. internacionalci briljirali u češkoj Synot ligi

Mahmutović pogodio za Teplice, pogađali i Halilović i Čajić

Hradec Kralove u 12. kolu češke Synot lige poražen je na svom terenu od Dukle Prag rezultatom 4:2, a u listu strijelaca kod oba tima upisali su se bh. internacionalci Emir Halilović i Aldin Čajić.

Halilović je Hradec doveo u vodstvo već nakon četiri minute igre, da bi u 37. minuti Dukla preko Čajića poravnala rezultat. 

Dukla je u 45. minuti zahvaljujući pogotku Beauguela povela, ali vodstvo je trajalo sve do 55. minute. Nakon asistencije Halilovića mrežu gostiju zatresao je Dvorak, da bi u nastavku utakmice Dukla golovima Povazaneca i Beauguela stigla do nova dva pogotka i sigurne pobjede od 4:2.

U drugom susretu češkog prvenstva istim rezultatom poražene su Teplice od Jabloneca, a strijelac jednog pogotka za Teplice bio je Aidin Mahmutović.

Češka Synot liga, 12. kolo

Hradec Kralove - Dukla Prag 2:4 (Halilović 4., Dvorak 55. / Čajić 37, Beauguel 45., 85., Povazanec 74.)

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Jablonec - Teplice 4:2 (Pospisil 27., Kopić 51., Mingazow 78., Kubista 90. / Nivaldo 59., Mahmutović 63.)

Pribram - Ostrava 3:1 (Zeman 25., Reznicek 47., 63. / Kukec 83.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.