Generalni sekretar o reprezentacijama

Mahmutović: Želimo dodatno približiti košarku ljudima u BiH

Generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Harun Mahmutović govorio je danas o aktivnostima reprezentativnih selekcija pred turnir u Sarajevu.

"Pokušali smo da ovim turnirom da približimo košarku u BiH i da se naši igrači ne umaraju previše. Italijani su stigli vrlo jaki s ozbiljnim igračima i trenerom. Također, Crnogorci i Bjelorusi su došli u veoma jakim sastavima", istakao je Mahmutović, te dodaje:

"Promijenili smo termine zbog mlade reprezentacije. Nismo htjeli da im otežamo rad. Selektor i stručni štab su se složili da pomjerimo seniorske selekcije. Nisam siguran da će biti puno ljudi, ali je bitno da dođu oni koje vole košarku. Utakmice se igraju u petak i nedjelju od 17:30, te u subotu od 17 sati zbog TV prijenosa".

Govorio je Mahmutović i o mladim reprezentacijama...

"Nadamo se da će ženska U-18 reprezentacija ostvariti plasman u A-diviziju. Nemamo velika očekivanja, bitno je samo da smo krenuli sa ženskim selekcijama. Muška U-16 selekcija se okuplja u nedjelju, a nadam se da će i U-18 selekcija ostati u A- diviziji", rekao je Mahmutović.

Povrede nam zadaju mnogo problema.

"Puno vremena proolazi i pitanje je kako će se Todić i Peršić vratiti. Teško ih je uklopiti i tek  nakon ovog turnira ćemo morati skraćivati spisak. Nadam se da ćemo što više pobjeda ostvariti", dodao je Mahmutović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.