Mahmutović: Želji protiv Plzena treba disciplina u igri

Napadač Teplica za SportSport.ba

Mahmutović: Želji protiv Plzena treba disciplina u igri

Dino Kurbegović

Nogometaši Teplica ulaze u posljednju fazu priprema pred prvenstvo koje počinje 19. jula, a nakon što su u prošloj sezoni teškom mukom izborili opstanak u ligi, čini se da bi i naredne sezone mogla biti ista priča.

Najbolji igrač i strijelac već godinama u ovom češkom ligašu je naš internacionalac Aidin Mahmutović, koji će za sve ove godine i golove postignute u dresu Teplica biti upisan zlatnim slovima u historiju kluba.

Pred početak narednog prvenstva, te šansama Željezničara protiv prvaka Češke ekipe Plzena, ovaj bivši igrač Čelika je nešto više kazao za naš portal.

Teplice će u prvenstvo uči najvjerovatnije bez bitnijih igračkih promjena u odnosu na prošlu sezonu

"Došao nam je napadač iz mađarskog Debrecena i on je jedino pojačanje koje je dosad došlo u klub. Ne znam o čemu razmišljaju u klubu, ali svakako da su nam potrebni igrači na određenim pozicijama jer ne želimo više da dođemo u situaciju da se borimo za opstanak. Prošla sezona je bila izuzetno teška, a nas je najviše koštao loš start prvenstva, tako da ne želimo ponoviti takve stvari u predstojećoj takmičarskoj sezoni", nada se prvi strijelac Teplica u prošloj sezoni sa 12. postignutih golova.

Najvjerovatnije da ostaje u klubu, ali postoje i neke kombinacije za odlazak

"Postoje neki kontakti od određenih ljudi kada je u pitanju područje Austrije, te Rusije, ali problem je moje obeštećenje koje je dosad uglavnom odbijalo klubove koji su bili zainteresovani za mene. Meni je prelijepo u Teplicama sam već šest godina i kako stvari stoje najvjerovatnije ću ostati ovdje, ali sigurno da bi se volio još okušati u jačoj ligi, te pokušati napraviti dobar transfer sa kojim bi obezbjedio egzistenciju jer sam novopečeni otac i najbitnija mi je porodica u životu", ističe nekadašnji igrač Čelika.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Željezničar će protiv Viktorije Plzen imati težak zadatak kada je u pitanju prolazak

"Plzen je stvarno kvalitetna ekipa i igraju napadački konstantno tokom čitave utakmice. Mi smo igrali dva puta prošle sezone protiv njih i jednom smo uspjeli ostati neporaženi, dok smo u drugom susretnu izgubili nesretno 2:1, ali stvarno su jaka ekipa koja ima glavu i rep. Mislim da koliko pratim igre Željezničara preko interneta, te poznavajući ekipu Plzena budući da svake sezone igram protiv njih, ekipa Amara Osima mora igrati disciplinovano i čekati svoju šansu iz kontranapada, Plzen igra stalno prema naprijed i tako ostane puno prostora za brzu kontru koju će vjerujem naš prvak iskoristiti i napraviti iznenađenje, ali biće sigurno veoma teško", završio je razgovor za SportSport.ba Aidin Mahmutović 26-godišnji napadač i ikona Teplica gdje je već šest godina najbolji igrač, a u tom periodu uspio je osvojiti i kup Češke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.