Strašni Tottenham pregazio Leicester, četiri gola Kanea
Foto: EPA

Zasjeo na prvo mjesto liste strijelaca

Strašni Tottenham pregazio Leicester, četiri gola Kanea

Tottenham je večeras u zaostaloj utakmici 34. kola kao gost pregazio Leicester rezultatom 6:1 i time još jednom potvrdio da zasluženo završava sezonu na drugom mjestu u izuzetno jakoj konkurenciji Premier lige.

Na prvi gol se čekalo do 25. minute, kada je Kane na asistenciju Sona pogodio za 1:0. Samo devet minuta kasnije, Son se prvi put večeras upisao u strijelce i to nakon fantastičnog dodavanja Allija i to je bilo 2:0.

Drugo poluvrijeme je počelo dobro za Leicester, koji se golom Chilwella u 59. minuti vratio u utakmicu, ali je samo četiri minute kasnije Kane vratio Spursima sigurno vodstvo.

U 71. minuti je do drugog pogotka na utakmici stigao i Son, i to na asistenciju Kanea, da bi najbolji strijelac Spursa i engleske lige u 89. minuti kompletirao hat-trick. U sudijskoj nadoknadi, fenomenalni Kane je postigao još jedan gol za konačnih 6:1 i to mu je bio 26. gol u sezoni kojim je pretekao Lukakua i zasjeo na prvo mjesto liste strijelaca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenhamu je ovo bila 25. pobjeda u ovoj sezoni Premier lige i svakako će je pamtiti po dobrom uprkos tome što nije uspio napraviti senzaciju i osvojiti titulu. Spursi su bili fantastični, čini se nikada bolji, ali Chelsea je jednostavno bio prejak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi