Mahrez se vraća kući?

Da li će City ostati bez sjajnog ofanzivca?

Mahrez se vraća kući?

Manchester City je izbačen iz evropskih takmičenja u naredne dvije sezone zbog "ozbiljnih kršenja" UEFA-inog finansijskog fair-playja.

Klub je uložio žalbu Sudu za arbitražu u sportu, a ako ista ne upali, Građani bi mogli ostati bez dosta svojih igrača. Neki bi sigurno insistirali na odlasku sa Etihada.

Calciomercato sada tvrdi da bi Manchester City na ljeto mogao ostati bez Riyada Mahreza.

Mahrez je bio član šampionske generacije Leicestera, ali je insistirao na transferu u Manchester City kako bi imao priliku igrati važnu ulogu i u Evropi i redovno se boriti za trofeje. Želja mu se ostvarila, ali nešto manje od dvije godine nakon transfer u City, stigla je UEFA-ina zabrana.

Navodno situaciju pomno prati Paris Saint-Germain koji bi volio vidjeti 29-godišnjeg Mahreza u svom timu. Tako bi Sveci dodatno pojačali svoju već sada moćnu ofanzivnu liniju.

Mahrez je ove sezone bio neizostavan dio ekipe Manchester Cityja za koji je odigrao 37 utakmica u svim takmičenjima, postigao devet golova i upisao 14 asistencija.

Alžirskog reprezentativca na Parku prinčeva vide i kao vrstu "osigurača" u slučaju da PSG u skorijoj budućnosti ostane bez Kyliana Mbappea koji je i dalje na meti Reala. S Mahrezom u ekipi, PSG ne bi ostao bez alternative, prije svega, na krilnim pozicijama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukoliko eventualno dođe do transfera Riyada Mahreza u PSG, to bi za njega predstavljao svojevrsan povratak kući. Naime, Mahrez je rođen i odrastao u jednom od sjevernih predgrađa Pariza, Sarcellesu, 20-ak kilomtera udaljenom od samog Parka prinčeva.

Treba istaći i da Mahrezov ugovor sa Cityjem važi do 2023. godine, a da su Građani za njegov transfer iz Leicestera platili blizu 70 miliona eura.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi