Mainini predsjednik FIBA-e
Yvan Mainini

Od danas i službeno

Mainini predsjednik FIBA-e

M. Maksimović
Teme:

Na kongresu Međunarodne košarkaške federacije u Istanbulu dosadašnji predsjednik Francuskoga košarkaškog saveza Yvan Mainini i službeno je postao predsjednikom FIBA-e.

Šezdesetpetogodišnji Mainini zamijenit će na mjestu predsjednika FIBA-e Australca Boba Elphinstona koji je obnašao tu dužnost posljednje četiri godine.Evropski ogranak FIBA-e, koji je temeljem pravila rotacije stekao pravo postaviti svojeg čovjeka na čelo FIBA-e, još je 15. maja proglasio Maininija svojim kandidatom za ovu dužnost.Mainini je od 1998. do 2001. bio predsjednik FIBA Europe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.