Mainz sa  dva brza gola izbjegao poraz

Borussia prokockala 0:2

Mainz sa dva brza gola izbjegao poraz

Sjajna fudbalska prestava viđena je u posljednjoj utakmici 24. kola njemačke Bundeslige makar kada se radi o mečevima koji su se igrali u subotu, a bodove su podijelili Mainz i Borussia M'gladbach nakon što je njihov duel okončan bez pobjednika, ali uz četiri gola (2:2).

Gosti su preko Raffaela stigli do vodstva u 27. minuti utakmice, a uspješno mu je asistirao Traore. Ekipa koja je FK Sarajevo eliminisala u play-off fazi Europa lige svoje vodstvo udvostručila je u 67. minuti meča. Raffael je ponovo bio u ulozi strijelca, ali ga je ovoga puta proigrao Johnson. Tada je sve izgledalo kao da će gosti upisati svoju 12. ovosezonsku pobjedu.

Šest minuta nakon drugog gola gostiju Geis je smanjio na 1:2, a samo četiri minuta kasnije ponovo su se radovali navijači Mainza. Okazaki je pogodio za konačnih 2:2.

Bundesliga, 24. kolo:
Mainz - Borussia M'gladbach 2:2 (Geis 73., Okazaki 77. / Raffael 27., 67.)

 

 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.