Mainz u Wolfsburgu do druge pobjede

Vukovi nemoćni

Mainz u Wolfsburgu do druge pobjede

Edmir Škorić

U posljednjem susretu šestog kola njemačke Bundeslige Mainz je, rezultatom 2:0, slavio na gostovanju kod Wolfsburga.

Bio je to duel ekipa iz donjeg dijela tabele, pa je bilo teško predvidjeti konačan ishod utakmice. Ipak, gosti su danas bili bolji, više pokazali i na kraju zasluženo došli do sva tri boda.

 

Junior Diaz je naslutio drugu prvenstvenu pobjedu pogotkom u 26. minuti. Wolfsburg nije dugo izdržao, pa je švicarski golman Diego Benaglio samo desetak minuta kasnije ponovo vadio loptu iz vlastite mreže.

 

Ponovo je asistirao Austrijanac Andreas Ivanschitz, a pogodak je postigao Mađar Adam Szalai. Otišlo se na odmor pri tom rezultatu.

 

U nastavku Wolfsburg se "sabrao", ali Ivica Olić i društvo nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti gol nadmoćnijeg protivnika.

 

Mainz se ovom pobjedom progurao u sredinu tabele sa sedam bodova, Wolfsburg ostaje u opasnoj zoni sa dva boda manje.

 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 6. kolo:

Wolfsburg - Mainz 0:2 (Diaz 26, Szalai 37)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.