Majkić: Želim sve najbolje Veležu i Leotaru

Fudbaler ViOn Zlate Moravca ima poruku za bivše klubove

Majkić: Želim sve najbolje Veležu i Leotaru

Danijel Majkić sa dosta uspjeha nastupa u slovačkoj Super ligi. Bivši fudbaler Veleža i Leotara trenutno je član ViOn Zlate Moravca, trenutno desetoplasirane ekipe u šampionatu.

Bh. internacionalac odigrao je gotovo sve utakmice ove sezone, a prema njegovim riječima jako je zadovoljan organizacijom kluba i uslovima za rad. 

Takođe, u razgovoru za naš portal iskoristio je priliku i da uporedi prvenstvo Slovačke sa Premijer ligom BiH.

"Razlika između Premijer lige BiH i Fortuna lige je evidentna, a posebno se to odnosi na tempo same igre. Ovdje se igra brži i dinamičniji fudbal, a mislim da su razlog tome jako kvalitetni tereni, posebno u zimskom periodu, što kod nas znamo da i nije baš pohvalno", rekao je Majkić.

Na pitanje da li prati bh. šampionat, odnosno trenutnu situaciju u bivšim klubovima, Veležu i Leotaru, Majkić je bio jasan.

"Naravno da redovno pratim dešavanja u Premijer ligi BiH, posebno u bivšim klubovima. Žao mi je jer su oba kluba u jako nezavidnoj situaciji. Leotar više nije član najelitnijeg ranga, ali se nadam da će uskoro ponovo stati na noge. Što se tiče Veleža, to je klub u kojem sam proveo najljepše trenutke u karijeri. Klub sa velikom tradicijom koji nije zaslužio da se nalazi u ovakvoj situaciji. Ipak, vjerujem da će stvari krenuti na bolje i da će Velež ponovo zauzeti mjesto koje mu pripada".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti